Ziemniaczane krokiety z jajkiem

16 marca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

CIASTO: 3/4 kg ziemniaków, 3/4 szkl. mąki, jajko, łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz.

Ziemniaki obrać, ugotować i zmielić. Połączyć z resztą składników, zagnieść ciasto. Rozwałkować placek o gr. ok. 1cm, wycinać kwadraty.

FARSZ: 4 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz.bułka tarta, olej.

Jajka posiekać, zmieszać z jogurtem, doprawić. Na kwadraty ciasta nakładać farsz, zlepiać. Panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.

Te krokiety są bardzo sycące i przepyszne!!

file1300276410



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz