Ziemniaczki nadziewane pieczone
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- ziemniaczki duże 8 szt
- wątróbka 40 dag
- szczypiorek 1 pęczek
- 20 dag śmietany
- musztarda 4 łyżki
- ogórki konserwowe 6 szt
- pieprz 1 szczypta
- majeranek 1 szczypta
- cebule 5 szt
- margaryna 6 łyżki
Ziemniaki obieramy, zawijamy w folię i pieczemy 60 minut w 190 stopniach. Po 60 minutach z ziemniaków wybieramy środki . Wątróbkę kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawami, dodajemy śmietanę, musztardę, posiekany szczypiorek, ogóreczki pokrojone, miąższ z ziemniaków, mieszamy. Masą nadziewamy ziemniaki, zawijamy w folii i zapiekamy. Cebulkę podsmażamy na masełku i na koniec upieczone ziemniaczki smarujemy cebulką. Smacznego.