Ziemniaczki nadziewane pieczone

3 listopada 2010, dodał: MONIKA
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ziemniaczki duże 8 szt
  • wątróbka 40 dag
  • szczypiorek 1 pęczek
  • 20 dag śmietany
  • musztarda 4 łyżki
  • ogórki konserwowe 6 szt
  • pieprz 1 szczypta
  • majeranek 1 szczypta
  • cebule 5 szt
  • margaryna 6 łyżki

Ziemniaki obieramy, zawijamy w folię i pieczemy 60 minut w 190 stopniach. Po 60 minutach z ziemniaków wybieramy środki . Wątróbkę kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawami, dodajemy śmietanę, musztardę, posiekany szczypiorek, ogóreczki pokrojone, miąższ z ziemniaków, mieszamy. Masą nadziewamy ziemniaki, zawijamy w folii i zapiekamy. Cebulkę podsmażamy na masełku i na koniec upieczone ziemniaczki smarujemy cebulką. Smacznego.