Zielone szparagi z serami na liściach sałaty

17 maja 2010,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 pęczka zielonych szparagów
klika liści zielonej sałaty
klika pomidorków koktajlowych
1/2 pęczka natki pietruszki
klika płatów parmezanu
50 g sera lazur
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki, gotujemy al dente. Osączamy z wody. Kroimy w ukośne plastry.
– Liście sałaty myjemy, osuszamy i rwiemy. Układamy na talerzu. Na sałacie układamy plasterki szparagów, sery, pomidorki i doprawiamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....