URODA I ZDROWIE

Zielone szparagi z serami na liściach sałaty

17 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

1/2 pęczka zielonych szparagów
klika liści zielonej sałaty
klika pomidorków koktajlowych
1/2 pęczka natki pietruszki
klika płatów parmezanu
50 g sera lazur
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki, gotujemy al dente. Osączamy z wody. Kroimy w ukośne plastry.
– Liście sałaty myjemy, osuszamy i rwiemy. Układamy na talerzu. Na sałacie układamy plasterki szparagów, sery, pomidorki i doprawiamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

torebka - duża/pojemna czy mała/skr…
Co prawda torebek mam mało, ale znajdzie się jedna na bal karnawałowy wielkości...
Świąteczne przygotowania czas zaczą…
Ja w dekoracje się nie bawię, bo brak mi na to czasu. Wiadomo będzie...
Gdzie kupować ubranka i akcesoria d…
Ja najczęściej korzystam jednak z internetu. Ostatnio zakupiłam spacerówkę Flex ( euro-cart) z szerokim...
Hennowanie włosów Sahara Tazarine
Sahara Tazarine to słynna marokańska henna nadająca włosom piękny, jasnorudy odcień. Saharę można też oczywiście...