Zielone szparagi z serami na liściach sałaty

17 maja 2010,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 pęczka zielonych szparagów
klika liści zielonej sałaty
klika pomidorków koktajlowych
1/2 pęczka natki pietruszki
klika płatów parmezanu
50 g sera lazur
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki, gotujemy al dente. Osączamy z wody. Kroimy w ukośne plastry.
– Liście sałaty myjemy, osuszamy i rwiemy. Układamy na talerzu. Na sałacie układamy plasterki szparagów, sery, pomidorki i doprawiamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...