zielona wiosenna zupa

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

500 g     kapusty włoskiej
    pieprz
    sól
1 łyżka     posiekanej natki pietruszki
2 ząbki     czosnku
150 g     kiełbasy wędzonej
100 g     cebuli
3 łyżki     oliwy z oliwek
250 g     ziemniaków
1 łyżka     Vegety

  1. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki, kapustę włoską pokroić na wstążki, a cebulę drobno posiekać.
  2. Na rozgrzanym oleju usmażyć posiekaną cebulę. Dodać czosnek, ziemniaki, kapustę włoską i Vegetę oraz zalać gorącą wodą aby przykryć warzywa. Wymieszać i gotować około 20 minut pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
  3. Ciepłe warzywa wraz z płynem rozdrobić w blenderze lub zmiksować. Dodać jeszcze pieprzu i 400 ml wody, krótko podgotować.
  4. Kiełbasę podgotować, pokroić na talarki i dodać do zupy.

Serwowanie

Zieloną zupę posolić według smaku, posypać pietruszką i podać.

Rada

Zamiast kapusty włoskiej, do zupy możda dodać liście młodej boćwiny.

 

na podstawie:  www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...