zielona wiosenna zupa

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

500 g     kapusty włoskiej
    pieprz
    sól
1 łyżka     posiekanej natki pietruszki
2 ząbki     czosnku
150 g     kiełbasy wędzonej
100 g     cebuli
3 łyżki     oliwy z oliwek
250 g     ziemniaków
1 łyżka     Vegety

  1. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki, kapustę włoską pokroić na wstążki, a cebulę drobno posiekać.
  2. Na rozgrzanym oleju usmażyć posiekaną cebulę. Dodać czosnek, ziemniaki, kapustę włoską i Vegetę oraz zalać gorącą wodą aby przykryć warzywa. Wymieszać i gotować około 20 minut pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
  3. Ciepłe warzywa wraz z płynem rozdrobić w blenderze lub zmiksować. Dodać jeszcze pieprzu i 400 ml wody, krótko podgotować.
  4. Kiełbasę podgotować, pokroić na talarki i dodać do zupy.

Serwowanie

Zieloną zupę posolić według smaku, posypać pietruszką i podać.

Rada

Zamiast kapusty włoskiej, do zupy możda dodać liście młodej boćwiny.

 

na podstawie:  www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...