zielona wiosenna zupa

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

500 g     kapusty włoskiej
    pieprz
    sól
1 łyżka     posiekanej natki pietruszki
2 ząbki     czosnku
150 g     kiełbasy wędzonej
100 g     cebuli
3 łyżki     oliwy z oliwek
250 g     ziemniaków
1 łyżka     Vegety

  1. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki, kapustę włoską pokroić na wstążki, a cebulę drobno posiekać.
  2. Na rozgrzanym oleju usmażyć posiekaną cebulę. Dodać czosnek, ziemniaki, kapustę włoską i Vegetę oraz zalać gorącą wodą aby przykryć warzywa. Wymieszać i gotować około 20 minut pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
  3. Ciepłe warzywa wraz z płynem rozdrobić w blenderze lub zmiksować. Dodać jeszcze pieprzu i 400 ml wody, krótko podgotować.
  4. Kiełbasę podgotować, pokroić na talarki i dodać do zupy.

Serwowanie

Zieloną zupę posolić według smaku, posypać pietruszką i podać.

Rada

Zamiast kapusty włoskiej, do zupy możda dodać liście młodej boćwiny.

 

na podstawie:  www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...