Zielona fasola z orzeszkami piniowymi (w 27 minut)

26 maja 2011,
dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 szt. Czerwonej cebuli
400 gram zielonej fasoli
1/4 szklanki wody
3 łyżki prażonych orzechów piniowych
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania:

Podsmażamy cebulę pokrojoną w plasterki, na patelni z rozgrzaną niewielką ilością oliwy z oliwek przez pięć minut. Dodajemy łyżkę oliwy z oliwek i zieloną fasolę, smażymy przez pięc minut. Dodajemy 1/4 szklanki wody i gotujemy, aż ziarna będą miękkie przez ok. 7 minut. Mieszamy dodając 3 łyżki prażonych orzeszków piniowych, doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

file1306420741



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...