Zielona fasola z orzeszkami piniowymi (w 27 minut)

26 maja 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 szt. Czerwonej cebuli
400 gram zielonej fasoli
1/4 szklanki wody
3 łyżki prażonych orzechów piniowych
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania:

Podsmażamy cebulę pokrojoną w plasterki, na patelni z rozgrzaną niewielką ilością oliwy z oliwek przez pięć minut. Dodajemy łyżkę oliwy z oliwek i zieloną fasolę, smażymy przez pięc minut. Dodajemy 1/4 szklanki wody i gotujemy, aż ziarna będą miękkie przez ok. 7 minut. Mieszamy dodając 3 łyżki prażonych orzeszków piniowych, doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

file1306420741



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...