Marynowane żeberka z warzywami rozpływające się w ustach!

26 stycznia 2012, dodał: gojka
Artykuł zewnętrzny

Żeberka i warzywa – składniki:

  • marynata do żeberek:
  • oliwa – 2 łyżki
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
  • pozostałe:
  • musztarda – 1 łyżka
  • Przyprawa do mięs Knorr – 3 łyżki
  • miód – 1 łyżka
  • cukinia średniej wielkości – 2 sztuki
  • marynata do cukinii:
  • pomidory – 2 sztuki
  • ząbek czosnku – 1 sztuka
  • pieprz
  • cytryna – 1 sztuka

– sposób przygotowania:

1.  Przygotuj marynatę, mieszając musztardę z miodem. Następnie opłucz żeberka, osusz je i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
2.  Ułóż przygotowane żeberka na gorącym ruszcie i opiekaj 20 minut, co jakiś czas obracając. W trakcie grillowania kilkakrotnie smaruj je przygotowaną marynatą.
3  Oczyść cukinie, przekrój na pół, a każdą z połówek przetnij na 3 plastry (nie rozkrawając ich do końca), po czym ułóż na folii aluminiowej.
4.   Przygotuj marynatę czosnkową do cukinii: przeciśnij czosnek przez praskę, zetrzyj skórkę z cytryny i wymieszaj z oliwą, a na koniec dodaj Delikat Knorr.
5.  Przekładaj ponacinaną cukinię plastrami pomidorów, posmaruj marynatą czosnkową, posyp pieprzem i opiekaj na grillu przez 10 minut. Podawaj żeberka z grillowaną cukinią.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...