Żeberka wędzone z wody

9 lutego 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg wędzonych żeberek

2 l wody

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

2 suszone grzyby

Wodę i przyprawy doprowadzamy do wrzenia. Żeberka dzielimy na 2 porcje i wkładamy do wrzątku. Dodajemy grzyby i gotujemy przez około 1,5 godziny (do miękkości żeberek). Wywar możemy użyć jako bazę do zupy.

Smacznego!

file1265724003



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...