Żeberka wędzone z wody

9 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg wędzonych żeberek

2 l wody

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

2 suszone grzyby

Wodę i przyprawy doprowadzamy do wrzenia. Żeberka dzielimy na 2 porcje i wkładamy do wrzątku. Dodajemy grzyby i gotujemy przez około 1,5 godziny (do miękkości żeberek). Wywar możemy użyć jako bazę do zupy.

Smacznego!

file1265724003



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...