Żeberka w warzywach

9 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

80 dag żeberek wieprzowych
10 dag grzybów suszonych
2 marchwie
1 pietruszka
½ selera
2 cebule
kostka rosołowa
sól
pieprz
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany

Żeberka posolić, posypać pieprzem, obtoczyć w mące i  podsmażyć na patelni na oleju na złoty kolor. Zagotować 2 szklanki wody z kostką rosołową, i przyprawami, dodać żeberka i suszone, opłukane grzyby i gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Następnie dodać obrane i pokrojone w grubą kostkę warzywa i podsmażoną cebulę. Gotować do miękkości. Na końcu zaprawić wymieszaną mąką ze śmietaną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

file1265732883



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...