Żeberka z miodem – Palce lizać!

13 stycznia 2012, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Żeberka 1,5 kg
  • Cebula 1 szt
  • Keczup pikantny 10 łyżek
  • Miód 4 łyżki
  • ocet winny z czerwonego wina 3 łyżki
  • musztarda grillowa 3 łyżeczki
  • przyprawa do żeberek 1 torebka

Żeberka pokroić na części, natrzeć połową przyprawy i odstawić w chłodne miejsce. Przygotować glazurę: do garnuszka wlać keczup, miód, ocet, musztardę dodać resztę przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulę i całość zagotować, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Pozostawić na małym ogniu około 15 minut. Żeberka wstawić na 20 minut do piekarnika, następnie posmarować glazurą i piec około 1 godziny. Jak najczęściej przewracając i smarując glazurą. Podawać z ziemniakami lub frytkami i dowolną surówką.

file1293726718