Żeberka z miodem – Palce lizać!

13 stycznia 2012,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Żeberka 1,5 kg
  • Cebula 1 szt
  • Keczup pikantny 10 łyżek
  • Miód 4 łyżki
  • ocet winny z czerwonego wina 3 łyżki
  • musztarda grillowa 3 łyżeczki
  • przyprawa do żeberek 1 torebka

Żeberka pokroić na części, natrzeć połową przyprawy i odstawić w chłodne miejsce. Przygotować glazurę: do garnuszka wlać keczup, miód, ocet, musztardę dodać resztę przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulę i całość zagotować, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Pozostawić na małym ogniu około 15 minut. Żeberka wstawić na 20 minut do piekarnika, następnie posmarować glazurą i piec około 1 godziny. Jak najczęściej przewracając i smarując glazurą. Podawać z ziemniakami lub frytkami i dowolną surówką.

file1293726718



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...