Zdrowe naleśniki z kaszy jaglanej
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka (lub wody + 4 łyżki mleka w proszku)
- 1 jajko
- 8 łyżek skrobi kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki sody
- 2-3 łyżeczki stewii w proszku (lub trochę więcej cukru trzcinowego)
- 3-4 łyżki oleju
- olejek waniliowy
- dodatek: dowolny dżem lub owoc
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną wrzuciłam do blendera, dodałam pozostałe składniki i zmiksowałam. Masa powinna być gęstsza od naleśnikowej. Do smażenia pierwszej partii naleśników/placków użyłam oleju, do kolejnych można dodać tylko trochę lub spróbować smażyć bez oleju. Ja smażyłam bez oleju.
Wyjdą Wam bardzo smaczne naleśniki.
SMACZNEGO!
http://fitnessizycie.blogspot.com/
http://fitnessizycie.blogspot.com/