Zawijasy

19 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 10dag masła
  • 5 dag cukru
  • 2 jajka
  • op. cukru waniliowego
  • 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
  • 40 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Masło stopić, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, jajkami i śmietaną. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto, odstawić na 30 min. Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok. 1/2 cm, pociąć w wąskie paski. Zlepiać końcami po dwa paski, smażyć na złoto w gorącym tłuszczu. Posypać od razu cukrem pudrem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz