Zawijaski z serem i boczkiem

20 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny
    Składniki

  • 8 parówek
  • 8 plasterków żółtego sera
  • 8 plasterków boczku
  • 1 łyżka masła
  • tymianek
  • pieprz
  • wykałaczki

Parkowi nakroić w wzdłuż z jednej strony i w nacięcie włożyć po plasterku sera. Każdą parówkę owinąć boczkiem i posypać tymiankiem i pieprzem. Spiąć wykałaczką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć do tego masło i zapiekać w temp. 200 C ok. 20 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...