Zawijane mięso z kaszą i grzybami

8 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  schab 5 kotletów
* cebula 2 szt
* masło 1 łyżka
* kasza jęczmienna średnia 1/2 szklanki
* grzyby (świeże lub suszone)
* woda 1 szklanka
* jajko 1
* mąka do obtaczania
* bułka tarta
* sól
* pieprz
* natka pietruszki

Jeśli mamy świeże grzybki obsmażamy na masełku pieprzymy i solimy jeśli suszone gotujemy w małej ilości wody, wyjmujemy i drobno siekamy.

Pół szklanki kaszy wsypujemy do gotującej się wody (szklanka) dodajemy 1/2 kostki smakowej (cielęca), kiedy kasza dochodzi dodajemy grzybki i jeszcze chwilkę gotujemy kasza musi być gęstawa odstawiamy do wystygnięcia.

Cebulkę kroimy w piórka, rumienimy na maśle, dzielimy na ilość kotletów na rozbite kotlety nakładamy natkę, łyżkę kaszy rozsmarować na wierzch kładziemy jedną cześć cebulki, zwijamy w rulon.

Obtaczamy w mące, jajku, bułce i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron podajemy z surówką.
Smacznego.

file1268052474