Zapiekany makaron ze szpinakiem

24 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

m

25 dag.makaronu świderki

20 dag.szpinaku mrożonego

20 dag.zółtego sera

1 cebula

3 łyżki śmietany

łyżeczka mąki

sól

pieprz

olej

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzatku,odcedzić i włożyć do naczynia żaroodpornego.. Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać rozmrożony  szpinak, śmietanę wymieszaną z mąką i gotować około 10 minut, doprawić solą i pieprzem. Następnie szpinak wyłożyć na makaron, posypać startym serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez  około 10 minut.

 

fot: redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...