Zapiekany makaron z warzywami i chrupiącą skórką

10 kwietnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
 350g makaronu rurki 
  1 cukinia
  2 pomidory
  200 g twarożku śmietankowego
  300 ml śmietany
  300 ml mleka 
  3 jajka
  2 łyżki natki pietruszki 
  2 ząbki czosnku
  sól,pieprz do smaku
  70-80 g startego żółtego sera

  Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
  Odcedzić,przelać zimną wodą i dokładnie odsączyć.Makaron
podzielić na 2 części Cukinię umyć,pokroić w plastry.Pomidory umyć,osuszyć i
  pokroić w plastry.
  Piekarnik rozgrzać do temp.190stopni. Naczynie żaroodporne cienko
  wysmarować tłuszczem. Na dno formy wyłożyć pierwszą cześć
  makaronu,plastry cukinii i plastry pomidorów. 

   Dokładnie połączyć jajka,twarożek śmietankowy, mleko
  ,śmietanę,natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i
pieprzem.Czosnek  zmiażdżyć,dodać do masy. Sosem polać składniki zapiekanki,posypać
   serem.  

  Makaron piec około 45 minut w temp.180 stopni.

file1365583850



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...