Zapiekany kalafior

25 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kalafior
  • 15 dkg sera żółtego
  • kubeczek śmietany
  • masło
  • 1 łyżka mąki
  • wegeta
  • gałka muszkatołowa
  • Ugotuj kalafior na pół miękko. W rondlu trzeba rozpuścić ok . 2 łyżki masła, dodać mąkę,wymieszać. Dodać wegete i śmietanę. Całość wymieszać tak aby nie było grudek. Dodać gałkę muszkatołową do smaku. Gdy sos jest zbyt gęsty można dolać wodę lub odrobinę mleka.
    Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.Włożyć kalafiora polać sosem i posypać startym serem żółtym. Zapiekać ok.30min w temp. 200 C.



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.