Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa

3 lutego 2014,
dodał: cherrypie
Artykuł zewnętrzny

1) Śmietanę 18% (0,5 l) wymieszaj z solą, pieprzem, przeciśniętym przez wyciskarkę czosnkiem (1 ząbek), majerankiem, startym na tarce serem żółtym o wyrazistym smaku.
2) 4-5 dużych ziemniaków pokrój w mniejsze kawałki i ugotuj na półmiękko.
3) Dodaj pokruszonego w kawałki średniego kalafiora (same kwiaty, bez tzw. głąba). Gotuj jeszcze klika minut.
4) Odlej wodę, a zamiast niej wlej przygotowana śmietanę z dodatkami. Wymieszaj.
5) Przełóż do naczynia żaroodpornego lub, jeśli nie masz, wysokiej brytfanny i zapiekaj w piekarniku przez ok 30 min. w temp. 180 st.
Możesz jeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs lub ryb.
Smacznego!!!



FORUM - bieżące dyskusje

balsamy do ciała
Uwielbiam naturalny Balsam kokosowy Pahwash z mango, cudnie nawilża skóre, jest super nawilżona, delikatna, super
Wspaniałe kosmetyki
Balsam kokosowy Pahwash z mango uwielbiam, przecudnie pachnie a jaka skóra delikatna, nawilżona po nim
Naturalne kosmetyki
Olejek Busajna uwielbiam, naturalny skąłd, nie uczula, można używac nawet w ciazy. Swietnie...
rozstępy w bardzo młodym wieku
Na rozstepoy znakomcie pomaga olejek Busajna, świetnie nawilża i ujedrnia skóre