Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa

3 lutego 2014, dodał: cherrypie
Artykuł zewnętrzny

1) Śmietanę 18% (0,5 l) wymieszaj z solą, pieprzem, przeciśniętym przez wyciskarkę czosnkiem (1 ząbek), majerankiem, startym na tarce serem żółtym o wyrazistym smaku.
2) 4-5 dużych ziemniaków pokrój w mniejsze kawałki i ugotuj na półmiękko.
3) Dodaj pokruszonego w kawałki średniego kalafiora (same kwiaty, bez tzw. głąba). Gotuj jeszcze klika minut.
4) Odlej wodę, a zamiast niej wlej przygotowana śmietanę z dodatkami. Wymieszaj.
5) Przełóż do naczynia żaroodpornego lub, jeśli nie masz, wysokiej brytfanny i zapiekaj w piekarniku przez ok 30 min. w temp. 180 st.
Możesz jeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs lub ryb.
Smacznego!!!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa

  1. avatar anitkaaaaa pisze:

    chyba idę robić kolację.. ;)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...