Zapiekanka ziemniaczana z mozarellą

1 listopada 2009,
dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

zapiekanka

Zapiekankę można podawać jako dodatek do dań głównych lub samodzielne danie – lekki obiad lub kolację.

składniki:

– 60 dag ziemniaków

– 6 pomidorów

– 20 dag mozarelli

– 250 ml bulionu warzywnego

– sól, pieprz

– łyżka masła

– 1 łyżeczka oleju do wysmarowania formy

– listki bazyli do dekoracji lub natka pietruszki

Ziemniaki umyte ugotowac w mundurkach, lekko twardawe odcedzić i pokroić w plastry, mozarellę pokroić również w plastry. Żaroodporną formę wysmarować olejem i układać na przemian plastry ziemniaków, pomidorów i mozarelli, całość polać bulionem, na wierzch położyć wiórki masła, zapiekać około 15 minut w temp. 200 stopni C.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.