Czosnkowa bagietka

1 listopada 2009, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Czosnkowa bagietka to fajna przekąska do piwa, wina lub dodatek do potraw mięsnych:

składniki:

– 2 bagietki

– 1/2 kostki masła 80 % tłuszczu

– 4 ząbki czosnku

– natka pietruszki

– pieprz i sól

Miękkie masło rozgnieść w miseczce, czosnek obrać, przepuścić przez praskę, dodac posiekaną natkę pietruszki, masło utrzeć z czosnkiem, natką i doprawić do smaku. Bagietki należy naciąć jak kiełbaski na grilla – po skosie 9nie przekrajać). W miejscach przecięcia posmarować masełkiem czosnkowo -pietruszkowym. Owinąć bagietki aluminiową folią spożywczą i zapiekać około 15 minut w piekarniku 180 stopni C.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz