Zapiekanka ziemniaczana

24 września 2010,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 600 g ziemniaków

– 2 łyżki śmietany 30%

– 50 g startego sera Emmentalera

– 2 łyżki Przyprawy do Dań z Ziemniaków KAMIS

– 2 jajka

– 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki (0,5 cm). Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować na małym ogniu przez 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie ziemniaki odcedzić i lekko przestudzić. Przyprawę, roztrzepane jajka i śmietanę wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć ziemniaki, zalać masą śmietanową-jajeczną. Wierzch posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku w temp. 180 stopni przez 30-40 minut na programie termoobieg.

file1285311737



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....