Zapiekanka z ziemniaków i jajek

9 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

kg ziemniaków
5 jajek na twardo
2 cebule
2 łyżki masła
15 dag tartego żółtego sera
maggi

szklanka śmietany 18 %
sól, pieprz
2 łyżki tartej bułki
szczypiorek

Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, pokroić w talarki. Jajka obrać, pociąć w plastry. Cebulę pokroić w talarki, podsmażyć na masełku. Blaszkę wysmarować  reszta masła, warstwami układać ziemniaki, cebulę i jajka. Każdą warstwę posypać żółtym serem i skropić maggi, na wierzchu powinna być warstwą ziemniaków. Śmietanę przyprawić sola i pieprzem, polać nią zapiekankę. Posypać tartą bułką i zapiec przez 20 minut w nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać szczypiorkiem, koperkiem lub natką.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...