Zapiekanka z ziemniakami

25 września 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ziemniaki
cebula
boczek wędzony 4 plastry
śmietana 200 ml
woda
zapiekanka ziemniaczana z serem – KNORR
Ser żółty gouda

Ziemniaki pokrojone w plastry ugotować nie do końca, odlać wodę. Na patelni podsmażyć cebulę z boczkiem, wymieszać z ziemniakami. Śmietanę wymieszać z zapiekanką z torebki i wodą. Polać ziemniaki i obficie posypać serem. Ja dodatkowo dołożyłam podsmażone kotleciki mielone. Przykryć folią aluminiową. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. 10 minut przed końcem zdjąć folię, żeby ser się zarumienił. Podawać z surówką.

file1285448647



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.