Zapiekanka z tuńczykiem

30 października 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg pomidorów
  • kromki chleba
  • 2 cebule
  • 25 dag tuńczyka z puszki
  • 30 dag cukinii
  • oregano
  • bazylia
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • Pomidory umyć ,pokroić w plastry i ułożyć w naczyniu. Posypać bazylią i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obrać , pokroić w talarki. Cukinię umyć , pociąć wzdłuż w cienkie plastry. Kromki chleba skropić olejem i ułożyć na dnie natłuszczonej formy. Chleb przykryć warstwą pomidorów , posypać je solą i pieprzem. Na pomidory kłaść tuńczyka. Następnie kłaść na przemian warstwy cukinii i pomidorów. Wierzch posypać solą , pieprzem i oregano, polać  troszkę olejem. Zapiekać 30 minut w temperaturze 160C



    FORUM - bieżące dyskusje

    Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
    Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
    Co czytacie w wolnej chwili?
    Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
    Tolerancja wśród osób starszych
    Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...
    Kolendra - do jakich potraw?
    A ja zakochałam się w świeżej, zielonej kolendrze. Ma niesamowity smak i cudownie...