Zapiekanka z tuńczykiem

30 października 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg pomidorów
  • kromki chleba
  • 2 cebule
  • 25 dag tuńczyka z puszki
  • 30 dag cukinii
  • oregano
  • bazylia
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • Pomidory umyć ,pokroić w plastry i ułożyć w naczyniu. Posypać bazylią i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obrać , pokroić w talarki. Cukinię umyć , pociąć wzdłuż w cienkie plastry. Kromki chleba skropić olejem i ułożyć na dnie natłuszczonej formy. Chleb przykryć warstwą pomidorów , posypać je solą i pieprzem. Na pomidory kłaść tuńczyka. Następnie kłaść na przemian warstwy cukinii i pomidorów. Wierzch posypać solą , pieprzem i oregano, polać  troszkę olejem. Zapiekać 30 minut w temperaturze 160C



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Motyle w obiektywie
    Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
    Motyle w obiektywie
    https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
    Błąd lekarski?
    Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
    Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
    Ja nie mam i jakoś żyję ☺