Zapiekanka z mięsem i kalafiorem

30 października 2013,
dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 500 gram kalafiora
– 40 dag mięsa mielonego
– jarzynka lub vegeta
– 150 ml słodkiej śmietanki 18 %
– 2 jajka
– 20 dag startego żółtego sera
– pieprz

Kalafiora należy podgotować we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, mięso doprawić jarzynką i podsmażyć. Przygotować sos serowy ze śmietanki wymieszanej z jajkami, starty serem i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć mięso a następnie kalafiora, zalać sosem serowym. Zapiekać około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać z ciabattą i sałatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....