Zapiekanka z mięsem i kalafiorem

30 października 2013,
dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 500 gram kalafiora
– 40 dag mięsa mielonego
– jarzynka lub vegeta
– 150 ml słodkiej śmietanki 18 %
– 2 jajka
– 20 dag startego żółtego sera
– pieprz

Kalafiora należy podgotować we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, mięso doprawić jarzynką i podsmażyć. Przygotować sos serowy ze śmietanki wymieszanej z jajkami, starty serem i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć mięso a następnie kalafiora, zalać sosem serowym. Zapiekać około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać z ciabattą i sałatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...