Zapiekanka z mięsem i kalafiorem

30 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 500 gram kalafiora
– 40 dag mięsa mielonego
– jarzynka lub vegeta
– 150 ml słodkiej śmietanki 18 %
– 2 jajka
– 20 dag startego żółtego sera
– pieprz

Kalafiora należy podgotować we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, mięso doprawić jarzynką i podsmażyć. Przygotować sos serowy ze śmietanki wymieszanej z jajkami, starty serem i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć mięso a następnie kalafiora, zalać sosem serowym. Zapiekać około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać z ciabattą i sałatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.