Zapiekanka z makaronem i szpinakiem

28 lutego 2011, dodał: sensique5
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • mięso mielone do 0,5 kg
  • makaron rurki 250 g
  • szpinak mrożony 1 op.
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag sera żółtego startego
  • sol pieprz
  • masła 3-4 łyżki
  • śmietana do zupy 3-4 łyżki

Makaron ugotować al dente. Szpinak rozmrozić w rondlu (odparować wodę) podsmażyć z masłem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać śmietanę tak aby zawrzało. Mięso z  cebula podsmażyć przyprawić do smaku.

W naczyniu układać makaron szpinak mięso ser i znów makaron szpinak mięso ser zapiec w  piekarniku 200 C przez 30 min. Smacznego!!!