Zapiekanka z makaronem i szpinakiem

28 lutego 2011,
dodał: sensique5
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • mięso mielone do 0,5 kg
  • makaron rurki 250 g
  • szpinak mrożony 1 op.
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag sera żółtego startego
  • sol pieprz
  • masła 3-4 łyżki
  • śmietana do zupy 3-4 łyżki

Makaron ugotować al dente. Szpinak rozmrozić w rondlu (odparować wodę) podsmażyć z masłem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać śmietanę tak aby zawrzało. Mięso z  cebula podsmażyć przyprawić do smaku.

W naczyniu układać makaron szpinak mięso ser i znów makaron szpinak mięso ser zapiec w  piekarniku 200 C przez 30 min. Smacznego!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...