Zapiekanka z łososia i ziemniaków

20 marca 2011,
dodał: aganieznajoma
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

• 50 dkg filetów z łososia
• 2 cebule
• 8 ugotowanych ziemniaków
• 3 łyżki masła
• 1 łyżeczka posiekanego koperku
• 3 jajka
• 2/3 szklanki mleka
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, zeszklić na nim cebulę.  Ziemniaki pokroić w plastry. Umytego i  osuszonego łososia pokroić w grubą kostkę lub poprzeczne plastry.  Małe, żaroodporne naczynia posmarować masłem. Warstwami układać na przemian ziemniaki,  cebulkę i łososia każdą warstwę przyprawić  i oprószyć koperkiem. Jajka zmiksować z mlekiem i zalać nimi naczynia do zapiekania. Piec w temperaturze 220 stopni C  aż jajka wymieszane z  mlekiem się zetną. Podawać z zielonymi dodatkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....