Zapiekanka z łososia i ziemniaków

20 marca 2011, dodał: aganieznajoma
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

• 50 dkg filetów z łososia
• 2 cebule
• 8 ugotowanych ziemniaków
• 3 łyżki masła
• 1 łyżeczka posiekanego koperku
• 3 jajka
• 2/3 szklanki mleka
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, zeszklić na nim cebulę.  Ziemniaki pokroić w plastry. Umytego i osuszonego łososia pokroić w grubą kostkę lub poprzeczne plastry.  Małe, żaroodporne naczynia posmarować masłem. Warstwami układać na przemian ziemniaki,  cebulkę i łososia każdą warstwę przyprawić  i oprószyć koperkiem. Jajka zmiksować z mlekiem i zalać nimi naczynia do zapiekania. Piec w temperaturze 220 stopni C  aż jajka wymieszane z mlekiem się zetną. Podawać z zielonymi dodatkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...