Zapiekanka z kapusty i mięsa mielonego

24 lipca 2018, dodał: Redakcja

składniki:

zzzz

 

główka białej kapusty włoskiej około 60 dag

40 dag mięsa mielonego

2 cebule

czosnek

łyżka oleju

łyżka papryki słodkiej, pieprz, sól,

6 łyżek bułki tartej

4 jaja

masło do smarowania formy

 

 

Kapustę kroimy w cienkie plastry zostawiając głąb. Gotujemy około 5 minut w osolonym wrzątku. Osączamy na sitku i hartujemy zimna wodą.

Cebulę i czosnek siekamy, szklimy na oleju. Dodajemy mięso, mieszamy, smażymy około 15 minut.  Dodajemy kaspustę. Doprawiamy do smaku. Dusimy około 10 minut.

Zdejmujemy z ognia. Wsypujemy tartą bułkę, wbijamy jajka i mieszamy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 45 minut w temp 180 stopni. C

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Co myślicie o medycynie estetycznej…
Jeśli jest używana rozsądnie, z głową to czemu nie? Wszystko jest dla ludzi,...
look na jesień / zime
U mnie jesienią i zimą królują parki w modnych odcieniach zgniłej zieleni z ciekawymi...
Kamizelki
W końcu udało mi się upolować idealną wymarzoną kamizelką w sklepie Karibu...
desery z białej czekolady
Ja uwielbiam pudding z białej czekolady z malinami w syropie, muszę podpytać znajomej...