Zapiekanka z kapusty i mięsa mielonego

24 lipca 2018, dodał: Redakcja

składniki:

zzzz

 

główka białej kapusty włoskiej około 60 dag

40 dag mięsa mielonego

2 cebule

czosnek

łyżka oleju

łyżka papryki słodkiej, pieprz, sól,

6 łyżek bułki tartej

4 jaja

masło do smarowania formy

 

 

Kapustę kroimy w cienkie plastry zostawiając głąb. Gotujemy około 5 minut w osolonym wrzątku. Osączamy na sitku i hartujemy zimna wodą.

Cebulę i czosnek siekamy, szklimy na oleju. Dodajemy mięso, mieszamy, smażymy około 15 minut.  Dodajemy kaspustę. Doprawiamy do smaku. Dusimy około 10 minut.

Zdejmujemy z ognia. Wsypujemy tartą bułkę, wbijamy jajka i mieszamy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 45 minut w temp 180 stopni. C

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

STOP