Zapiekanka z cukinii
Artykuł zewnętrzny
Składniki na 6 porcji:
- 2 duże cukinie, pokrojone w plasterki o grubości ok. 1,5 cm
- 1 średni kabaczek, pokrojony w plasterki o grubości ok. 1,5 cm
- 3 małe pomidory, pokrojone na cząstki
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu TABASCO® Green Sauce
- 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 szklanki startego parmezanu
Przygotowanie:
W 2-litrowej formie na zapiekankę połącz wszystkie składniki poza serem i dokładnie wymieszaj. Rozsmaruj całość równomiernie i posyp serem.
Piecz w 220°C przez 30 minut lub do momentu, gdy warzywa zmiękną. Podawaj na ciepło lub na zimno.