Zapiekanka po meksykańsku
Składniki:
2 saszetki ryżu
2 płaty dowolnej ryby
1 słoiczek sosu meksykańskiego
cebula
1piepruszka
1 marchewka
50dag. filetów rybnych
olej
bułka tarta
1/2 pęczka natki pietruszki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Rozmrożone filety rybne kroimy na kawałki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa dusimy na oleju i doprawiamy do smaku solą.. Ryż gotujemy al dente,wysypujemy z saszetek .Do ryżu dodajemy sos meksykański i warzywa. Doprawiamy i mieszamy. Część risotto układamy w szklanym w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, następnie wykładamy kawałki usmażonej i ryby i pozostałą część ryżową. Zapiekamy 25 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem,zapiekankę posypujemy posiekaną natką pietruszki.Podajemy na gorąco.