Zapiekanka po meksykańsku

1 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 saszetki ryżu

2 płaty dowolnej ryby

1 słoiczek sosu meksykańskiego

cebula

1piepruszka

1 marchewka

50dag. filetów rybnych

olej

bułka tarta

1/2 pęczka natki pietruszki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Rozmrożone filety rybne kroimy na kawałki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa dusimy na oleju i doprawiamy do smaku solą.. Ryż gotujemy al dente,wysypujemy z saszetek .Do ryżu dodajemy sos meksykański i warzywa. Doprawiamy i mieszamy. Część risotto układamy w szklanym w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, następnie wykładamy kawałki usmażonej i ryby i pozostałą część ryżową. Zapiekamy 25 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem,zapiekankę  posypujemy posiekaną natką pietruszki.Podajemy na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...