Zapiekanka po meksykańsku

1 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 saszetki ryżu

2 płaty dowolnej ryby

1 słoiczek sosu meksykańskiego

cebula

1piepruszka

1 marchewka

50dag. filetów rybnych

olej

bułka tarta

1/2 pęczka natki pietruszki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Rozmrożone filety rybne kroimy na kawałki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa dusimy na oleju i doprawiamy do smaku solą.. Ryż gotujemy al dente,wysypujemy z saszetek .Do ryżu dodajemy sos meksykański i warzywa. Doprawiamy i mieszamy. Część risotto układamy w szklanym w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, następnie wykładamy kawałki usmażonej i ryby i pozostałą część ryżową. Zapiekamy 25 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem,zapiekankę  posypujemy posiekaną natką pietruszki.Podajemy na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...