Zapiekanka po meksykańsku

1 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 saszetki ryżu

2 płaty dowolnej ryby

1 słoiczek sosu meksykańskiego

cebula

1piepruszka

1 marchewka

50dag. filetów rybnych

olej

bułka tarta

1/2 pęczka natki pietruszki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Rozmrożone filety rybne kroimy na kawałki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa dusimy na oleju i doprawiamy do smaku solą.. Ryż gotujemy al dente,wysypujemy z saszetek .Do ryżu dodajemy sos meksykański i warzywa. Doprawiamy i mieszamy. Część risotto układamy w szklanym w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, następnie wykładamy kawałki usmażonej i ryby i pozostałą część ryżową. Zapiekamy 25 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem,zapiekankę  posypujemy posiekaną natką pietruszki.Podajemy na gorąco.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...