Zapiekane pomidory faszerowane wołowiną z włoską ricottą i grzankami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zapiekane pomidory faszerowane wołowiną z włoską ricottą i grzankami

7 listopada 2013, dodał: filomena
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 duże pomidory
wołowina 10 dag
2 średnie cebule
1 papryka
natka pietruszki
ricotta 100 g
śmietana 12% 3 łyżki
olej do smażenia
sól morska, oregano

Przygotowanie:

Pomidory umyć, odkroić wierzchnią część, środki wydrążyć, usuwając miąższ. Wołowinę pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać na drobno – wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać sól i oregano, wymieszać. Następnie wypełnić pomidory farszem, zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Zapiekać ok. 20 minut w temp. ok. 150 stopni. na talerzu wymieszać ricottę ze śmietaną, dodać pietruszkę i udekorować z boku grzankami. Na takiej „pierzynce” układać zapieczone pomidorki – smacznego:)

file1383902263



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...