Zapiekane pomidory faszerowane wołowiną z włoską ricottą i grzankami

7 listopada 2013,
dodał: filomena
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 duże pomidory
wołowina 10 dag
2 średnie cebule
1 papryka
natka pietruszki
ricotta 100 g
śmietana 12% 3 łyżki
olej do smażenia
sól morska, oregano

Przygotowanie:

Pomidory umyć, odkroić wierzchnią część, środki wydrążyć, usuwając miąższ. Wołowinę pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać na drobno – wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać sól i oregano, wymieszać. Następnie wypełnić pomidory farszem, zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Zapiekać ok. 20 minut w temp. ok. 150 stopni. na talerzu wymieszać ricottę ze śmietaną, dodać pietruszkę i udekorować z boku grzankami. Na takiej „pierzynce” układać zapieczone pomidorki – smacznego:)

file1383902263



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...