Zapiekane bułki z farszem

12 lutego 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

na dwie porcje potrzebne będą:

Dwie bułki grahamki,

Usmażony lub upieczony w folii filet z piersi kurczaka (przyprawiony przyprawą gyros)

Warzywa: kapusta pekińska lub sałata, średni pomidor, dwie łyżki kukurydzy z puszki, średni ogórek kiszony,

Dwa plasterki sera żółtego,

Keczup, musztarda lub sos czosnkowy

Dwie łyżki uprażonej cebulki

Z bułek odetnij „dekielki” i wygrzeb miąższ, w puste miejsce włóż usmażonego i pokrojonego  kurczaka, dodaj nieco posiekanej kapusty pekińskiej lub sałaty, pomidora, kukurydzę, pokrojonego w półplastry górka kiszonego, na wierzch połóż plasterek sera żółtego i „dekielek” od bułki. Wszystko zapiecz kilka minut w piekarniku – tak, żeby bułka zrobiła się chrupiąca. Po wyjęciu z piekarnika posyp cebulką i podawaj z dodatkiem keczupu i musztardy lub sosu czosnkowego.

Danie jest po prostu doskonałe w swojej prostocie! :)

tanie, smaczne i szybkie – idealne na imprezę, szybką kolację lub wykorzystanie czerstwych bułek, których szkoda wyrzucić…

Zamiast kurczaka można dodać resztki wędliny z lodówki, skład i ilość warzyw także można dowolnie modyfikować w zależności od zawartości lodówki lub szafek kuchennych.

file1297519302



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...