Zapiekane białe kiełbaski w sosie czosnkowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zapiekane białe kiełbaski w sosie czosnkowym

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

1 kg.surowej białej kiełbasy

4 ząbki czosnku

5 łyżek oleju

łyżka octu balsamicznego

pieprz

ziele angielskie

szczypta majeranku

Przygotowanie:

Kiełbasę włożyć do garnka,zalać wodą  tak, by przykryła kiełbasę i zagotować.Następnie ostudzić i lekko ponacinać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Każdą kiełbaskę posypać obranym i drobniutko  posiekanym  czosnkiem. Następnie zrobić sos; ocet wymieszać z olejem, dodać majeranek zmiażdżone ziele angielskie, ponownie wymieszać i przygotowanym sosem polać kiełbaski. Doprawić do smaku pieprzem i zapiekać w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...