Zalewajka na białej kiełbasie

30 września 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Do garnka włożyć pokrojone w kostkę  ziemniaki 10-15 cm kawałki kiełbasy lub białą to cale (można dodać 1 -2 grzyby suszone),kostki rosołowe gotować na dość  dużym ogniu do miękości ziemniaków następnie dodać pokrojony w kostkę boczek wędzony ugotowany lub kiełbaskę albo szynkę oraz cebulkę  usmażoną na złoto tez pokrojona w kostkę,  pogotować chwilkę i dolać żurek śląski (można kupić buteleczkach w marketach albo samemu zrobić  z żytniej mąki) pogotować około 10 min i wsypćc majeranek pietruszkę  zieloną i wlać śmietankę  słodką doprawić do smaku pieprzem solą  czy wegetą.

zdjęcie i wykonanie: Irusiazalewajka_na_bialej_kielbasie_z