Yakitori z kurczaka

19 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 2 porcje):

2 piersi kurczaka
1 mały por
1 cebula dymka
6 łyżek sosu teriyaki (3 łyżki wina mirini, 2 łyżki sake, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka cukru)
patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Pierś kurczaka pokroić w kostkę 2×2 cm. Por pokroić w kawałki o długości 1,5 cm, cebulę w grube plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian składniki. Szaszłyki grillować lub smażyć na patelni lekko dociskając. Przed samym końcem pieczenia posmarować szaszłyki sosem.
Yakitori



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...