Yakitori z kurczaka

19 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 2 porcje):

2 piersi kurczaka
1 mały por
1 cebula dymka
6 łyżek sosu teriyaki (3 łyżki wina mirini, 2 łyżki sake, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka cukru)
patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Pierś kurczaka pokroić w kostkę 2×2 cm. Por pokroić w kawałki o długości 1,5 cm, cebulę w grube plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian składniki. Szaszłyki grillować lub smażyć na patelni lekko dociskając. Przed samym końcem pieczenia posmarować szaszłyki sosem.
Yakitori



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.