URODA I ZDROWIE

Yakitori z kurczaka

19 marca 2010, dodał: Redakcja
echo adrotate_group(10);

Składniki (na 2 porcje):

2 piersi kurczaka
1 mały por
1 cebula dymka
6 łyżek sosu teriyaki (3 łyżki wina mirini, 2 łyżki sake, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka cukru)
patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Pierś kurczaka pokroić w kostkę 2×2 cm. Por pokroić w kawałki o długości 1,5 cm, cebulę w grube plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian składniki. Szaszłyki grillować lub smażyć na patelni lekko dociskając. Przed samym końcem pieczenia posmarować szaszłyki sosem.
Yakitori


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Świąteczne prezenty
Ja w tym roku całej rodzinie kupuję botki na sezon zimowy, co prawda...
Plecak damski
Hej co myślicie o takich kolorowych fajnych plecakach do szkoły czy na zakupy?...
Co w swoim wyglądzie lubicie najbar…
> kalafionia napisał/a:> brwi Ja dokładnie tak samo :) i włosy
Jakie schody wybrać?
Fajnym schodami można sobie całkowicie odmienić pomieszczenie. Tak żeby to wyglądało, jak należy....