Ciasto w kształcie serca – Wyznanie miłości

18 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: 2 jajka, łyżka mąki pszennej, 1/3 szkl. cukru, 2 budynie o smaku truskawkowym, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta czerwonego barwnika.

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i budyniem. Dodać szczyptę barwnika. Przelać do formy w  kształcie serca. Piec ok. 20-25 min w temp. 170st. Ciasto wyjąć z formy, przestudzić.

Masa: 35 dag półtłustego twarogu, 330g śmietanki 30%, 4 batony Marsy (każdy po 47g), 4 łyżki cukru pudru, 50 g mlecznej czekolady, 35 dag truskawek.

Twaróg zmielić, utrze widelcem. Kremówkę ubić z  pudrem, dodawać po łyżce twarogu. Batony drobno posiekać, wymieszać z ubitą masą. Połowę masy wyłożyć na ciasto. Czekoladę stopić z 2 łyżkami kremówki, połowę wylać na ciasto tworząc esy floresy. Wyłożyć resztę masy serowej. Polać esy floresy z reszty czekolady. Truskawki ułożyć na wierzchu tworząc dwa serca. Schłodzić.

file1342631483