Wstążki z cukiną i marchewką w sosie śmietanowo-cytrynowym

23 marca 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– makaron wstążki

– 1 cebula

– 3 średniej wielkości cukinie

– 3-4 marchewki

– masło – do smażenia

– 150 ml śmietanki 30%

– sok z cytryny – do smaku

– sól, pieprz – do smaku

 

Makaron ugotowac i odcedzić.

Na maśle zeszklić posiekaną cebulę.

Cukinię i marchewkę pokroić – marchewkę kroję w cienkie plasterki, cukinię w trochę grubsze półplasterki, bo jest miękksza :) Pokrojone dodać do zeszklonej cebuli i dusić do zmięknięcia. Następnie dodac sok z cytyny i sól oraz śmietankę.

Wymieszać z makaronem i gotowe!

file1364055232



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...