Włoskie grzanki z suszonymi pomidorami
Artykuł zewnętrzny
Składniki: 4 bułki (moga być czerstwe), 15 dag pieczarek, 2 ząbki czosnku w oleju, 5 suszonych pomidorów w oleju, 2 łyżki masła, szczypta ostrej papryki, łyżka siekanej natki pietruszki, sól, pieprz, 5 dag startego żółtego sera, olej.
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Oprószyć solą i pieprzem. Masło utrzeć z drobno posiekanym czosnkiem, papryką i natką. Gotowym smarowidłem posmarować przekrojone na pół bułki. Pomidory pokroić w kosteczkę. Na każdej połówce ułożyć trochę pieczarek oraz kawałki suszonych pomidorów. Posypać startym serem. Zapiekać ok. 15 min w temp. 180st.