Włoska tarta śliwkowa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Włoska tarta śliwkowa

2 listopada 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Ciasto: 20 dag margaryny, 2 i 1/2 szkl. mąki, szczypta soli, 1 i 1/4 szkl. cukru pudru, 3 żółtka.

Z powyższych składników zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i schładzać pół godz. Następnie wylepić dno formy na tartę o śr 30cm. Wstawić na pół godz. do lodówki. Nakłuć widelcem. Piec 10 min w temp. 200st.

Nadzienie: 35 dag dobrej margaryny lub masła, 1 i 1/2 szkl. drobnego cukru trzcinowego, cukier waniliowy, łyżeczka olejku waniliowego, 2 szkl. płatków migdałowych, 3 jajka, 7 śliwek.

Margarynę utrzeć z cukrem na biały puch. Dodać cukier i olejek waniliowy, następnie wsypać płatki migdałowe. Na końcu dodawać jajka, kolejno jedno po drugim, solidnie ubijając. Na podpieczonym cieście ułożyć przepołowione i pozbawione pestek śliwki. Zalać masą i piec, aż się zetnie czyli ok. 30 min w temp. 180st.

Tarta jest zaskakująco smaczna i sycąca.

file1351871283

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...