URODA I ZDROWIE

Włoska sałatka ziemniaczana z zieloną fasolką szparagową

7 października 2019, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– ziemniaki młode – 8 sztuk
– Sos sałatkowy włoski Knorr – 1 opakowanie
– boczek wędzony w plastrach – 6 sztuk
– fasolka szparagowa zielona – 150 g
– pomidorki koktajlowe – 150 g
– ocet balsamiczny – 1 łyżeczka
– musztarda sarepska – 1 łyżeczka
– natka pietruszki – 1 łyżeczka
– oliwa z oliwek – 3 łyżki
– pieprz czarny

Wloska salatka ziemniaczana z zielona fasolka

Sposób przygotowania:
1. Boczek rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiecz na chrupko w dobrze rozgrzanym piekarniku. W międzyczasie zrób aromatyczny sos sałatkowy – wymieszaj zawartość opakowania Sosu Knorr z zimną wodą, oliwą, musztardą i octem. Dodaj także posiekaną natkę pietruszki.
2. Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj je w łupinkach. Gdy będą miękkie, odcedź wodę i zostaw by wystygły. Kiedy będą zimne, obierz z łupin i pokrój w talarki.
3. Do miski wrzuć ziemniaki, przekrojone na połówki pomidorki, wcześniej oczyszczoną, ugotowaną i wystudzoną fasolkę szparagową oraz pocięty w mniejsze kawałki pieczony boczek. Polej sosem do sałatek i wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną świeżo mielonym pieprzem.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Odchudzanie przed świętami
Nadprogramowe kilogramy? Wydaje mi się, że na początku powinnaś sobie założyć co chcesz...
Motywacja, odchudzanie jak być fit?…
Odchudzanie nie jest prostą sprawą , ważne, żeby znaleźć sobie dobrą motywację. Jak...
Walka ze zbędnymi kilogramami po św…
Cześć, jakiś czas temu, ku zgrozie, zorientowałam się, że moja waga odbiega od przyjętych...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Zawsze byłam szczupła, nie miałam problemów z wagą. Ważyłam zawsze w granicach 49-52...