URODA I ZDROWIE

Włoska sałatka ziemniaczana z zieloną fasolką szparagową

7 października 2019, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– ziemniaki młode – 8 sztuk
– Sos sałatkowy włoski Knorr – 1 opakowanie
– boczek wędzony w plastrach – 6 sztuk
– fasolka szparagowa zielona – 150 g
– pomidorki koktajlowe – 150 g
– ocet balsamiczny – 1 łyżeczka
– musztarda sarepska – 1 łyżeczka
– natka pietruszki – 1 łyżeczka
– oliwa z oliwek – 3 łyżki
– pieprz czarny

Wloska salatka ziemniaczana z zielona fasolka

Sposób przygotowania:
1. Boczek rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiecz na chrupko w dobrze rozgrzanym piekarniku. W międzyczasie zrób aromatyczny sos sałatkowy – wymieszaj zawartość opakowania Sosu Knorr z zimną wodą, oliwą, musztardą i octem. Dodaj także posiekaną natkę pietruszki.
2. Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj je w łupinkach. Gdy będą miękkie, odcedź wodę i zostaw by wystygły. Kiedy będą zimne, obierz z łupin i pokrój w talarki.
3. Do miski wrzuć ziemniaki, przekrojone na połówki pomidorki, wcześniej oczyszczoną, ugotowaną i wystudzoną fasolkę szparagową oraz pocięty w mniejsze kawałki pieczony boczek. Polej sosem do sałatek i wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną świeżo mielonym pieprzem.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Dania na imprezę dla dzieci
A może postaw na firmę organizacyjną? Ja zdecydowałam się i...
Ciekawe propozycje filmowe w tv
A ja lubię seriale typu Korona królów czy ostatnio Młody Piłsudski, można dowiedzieć...
Wasze pomysły na stronę urodaizdrow…
Ja bym chętnie poczytała na portalu więcej o nowych trendach wśród celebrytów,...
Przyszła teściowa...
Cóż, jak się wchodzi do nowej rodziny to trzeba znosić i takie przypadki... Życzę cierpliwości:)