Włoska pomidorówka z fasolą

9 kwietnia 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: puszka czerwonej fasoli, 2 ćwiartki z kurczaka, 2 puszki pomidorów bez skóry, cebula, 2 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz, 20dag makaronu (u mnie świderki), 2 marchewki.

 

Mięso zalać wodą, zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę marchewki. Pomidory zmiksować wraz z zalewą przy pomocy blendera. Cebulę i czosnek, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Wraz z pomidorami dodać do zupy. Fasolę odsączyć, opłukać i dodać do wywaru. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wyjąć mięso. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odsączyć, dodać do zupy. Nalewać porcje na talerze, wierzch posypać świeżo posiekaną natką pietruszki lub odrobiną startego sera.

file1365517340



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...