Włoska legenda

8 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

5 łyżek oliwy z oliwek
5 łyżek czerwonego octu winnego
1/2 szklanki posiekanej świeżej bazylii
3 duże ząbki czosnku, posiekane
1 i 1/2 filiżanki świeżych ziaren kukurydzy
1 i 1/4 kg pomidorów
1/2 kg makaronu penne
1/2 szklanki grubo tartego sera (parmezan, feta)

Przygotowanie:
Wymieszać 4 łyżki oleju i ocet, dodać sól i pieprz do smaku. 1 łyżkę oleju rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Dodać kukurydzę i czosnek, podsmażać ok. 2-3 min. Wymieszać w misce z sosem. Dodać pomidory, makaron, posiekaną bazylię i ser. Doprawić solą i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D