Włoska legenda

8 lipca 2010, dodał: Redakcja

Składniki:

5 łyżek oliwy z oliwek
5 łyżek czerwonego octu winnego
1/2 szklanki posiekanej świeżej bazylii
3 duże ząbki czosnku, posiekane
1 i 1/2 filiżanki świeżych ziaren kukurydzy
1 i 1/4 kg pomidorów
1/2 kg makaronu penne
1/2 szklanki grubo tartego sera (parmezan, feta)

Przygotowanie:
Wymieszać 4 łyżki oleju i ocet, dodać sól i pieprz do smaku. 1 łyżkę oleju rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Dodać kukurydzę i czosnek, podsmażać ok. 2-3 min. Wymieszać w misce z sosem. Dodać pomidory, makaron, posiekaną bazylię i ser. Doprawić solą i pieprzem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
STOP