Wiosenny SZREK
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
Biszkopt
3 jaja
1 szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
herbata do nasączenia biszkoptu
200 ml śmietany kremówki
2 zielone galaretki plus barwnik zielony
1 paczka delicji
2 budynie waniliowe
Sok PYSIO zielony
zielone żelki do dekoracji
Upiec biszkopt w małej tortownicy. Po wystudzeniu nasączyć herbatą z cytryną.
Na 2 szklankach soku ugotować 2 budynie waniliowe, gdy przestygnie wyłożyć na biszkopt na to delicje. Następnie ubić śmietanę z 1 galaretką rozpuszczonymi w 0,5 szklanki wody. Na koniec 1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody, i żeby był kolor intensywniejszy dodajemy odrobinę barwnika spożywczego zielonego. Dekorujemy zielonymi żelkami. Smacznego!