Wiosenny SZREK

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    Składniki:
    Biszkopt
    3 jaja
    1 szklanka mąki
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    herbata do nasączenia biszkoptu
    200 ml śmietany kremówki
    2 zielone galaretki plus barwnik zielony
    1 paczka delicji
    2 budynie waniliowe
    Sok PYSIO zielony
    zielone żelki do dekoracji

      Upiec biszkopt w małej tortownicy. Po wystudzeniu nasączyć herbatą z cytryną.
      Na 2 szklankach soku ugotować 2 budynie waniliowe, gdy przestygnie wyłożyć na biszkopt na to delicje. Następnie ubić śmietanę z 1 galaretką rozpuszczonymi w 0,5 szklanki wody. Na koniec 1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody, i żeby był kolor intensywniejszy dodajemy odrobinę barwnika spożywczego zielonego. Dekorujemy zielonymi żelkami. Smacznego!

      file1263049468