Wiosenny omlet z kiełkami

11 marca 2013,
dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny

Puszysty omlet to dobry pomysł na szybkie i sycące śniadanie czy kolację. Można w nim przemycić np. zdrowe kiełki. Moje dziecko go uwielbia. Do przygotowania omletu użyłam shakera do jajek i dressingów, a usmażyłam go na oleju rzepakowym (przekazanym w ramach kampanii „Pokochaj olej rzepakowy”).

  • 2 jajka
  • 5 łyżek dowolnych kiełków
  • 2 plasterki szynki
  • 1 łyżka mąki 
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Jajkaubić, dodać mąkę, dobrze wymieszać, a następnie dodać pokrojone kiełki oraz szynkę i przyprawy. Wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażyć krótko z obu stron do przyrumienienia.

file1363016407



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....