Wiosenne linguine z szalotkami

24 marca 2013, dodał: Mama_Justyny
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

makaron linguine
100 g masła
200 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
4 łyżki drobno posiekanych szalotek
12 grubo pokrojonych listków cykorii
300 g zielonego groszku
2 łyżki posiekanej mięty do przybrania
starty parmezan
sól, pieprz

1. W garnku mieszamy 50 g masła, szalotki i 2 łyżki bulionu. Gotujemy ok. 5 minut na wolnym ogniu, pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. Szalotki powinny być miękkie. Dodajemy cykorię i gotujemy jeszcze 2 minuty.
2. Dodajemy groszek i połowę bulionu, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 7 minut. Można dodać więcej bulionu, gdyby zanadto odparował. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy, mieszamy z resztą masła. Dodajemy do niego sos, posypujemy parmezanem i dekorujemy miętą.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...