Wiosna to pora, gdy wszystko wokół nas budzi się do życia po zimie – to czas, kiedy odzyskujemy energie i dobre samopoczucie, których nam brakowało w ostatnich miesiącach. Jest to idealny moment na zmiany i wprowadzenie do swojej codzienności zdrowych nawyków. Doskonałym sposobem na pobudzenie organizmu na wiosnę są koktajle na bazie świeżych warzyw i owoców – to prawdziwa bomba witaminowa.
Świetnym dodatkiem do koktajli jest woda kokosowa – Coconaut dostarcza niezbędnych składników mineralnych, takich jak potas, wapń, miedź, żelazo, magnes, fosfor, selen, sód, cynk. Jest więc nie tylko smaczna, ale również nawadnia do 10 razy lepiej niż zwykły izotonik. Oprócz pozytywnego wpływu na gospodarkę wodną i metabolizm, dodaje energii, wzmacnia odporność i zwiększa aktywność. Ponadto, napój z wnętrza kokosa wspiera budowę masy mięśniowej, wzmacnia układ krwionośny i nerwowy, przyspiesza gojenie się ran oraz wspomaga detoks organizmu. Przedstawiamy kilka pomysłów na pyszne koktajle na bazie wody kokosowej Coconaut.
Koktajl z mango i imbirem
Składniki:
320 ml wody kokosowej Coconaut
220 g świeżego mango, pokrojonego na kawałki
10 – 15 g świeżego imbiru (starty)
100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
20 ml soku z cytryny
¼ łyżeczki miodu
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki należy umieścić w blenderze i zblendować na gładką
masę – koktajl najlepiej smakuje schłodzony.
Koktajl zielony
Składniki:
320 ml wody kokosowej Coconaut o smaku arbuzowym
200 g truskawek
Garść świeżego szpinaku
2 łyżeczki siemienia lnianego
Garść świeżej mięty
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki należy umieścić w blenderze i zblendować na gładką
masę – koktajl najlepiej smakuje schłodzony.
Koktajl ananasowo – kakaowy
Składniki:
320 ml wody kokosowej Coconaut o smaku ananasowym
100 ml mleka roślinnego
100 g świeżego obranego ananasa
2 łyżeczki naturalnego kakao
½ łyżeczki wiórków kokosowych
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki należy umieścić w blenderze i zblendować na gładką
masę – koktajl najlepiej smakuje schłodzony.