Wiosenna sałatka

29 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • sałata lodowa
  • rzodkiewki
  • papryka
  • pomidory
  • jajka
  • olej rzepakowy
  • majonez
  • przyprawa do sałatek
  • cebulka dymka

Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i pokroić według uznania. Olej rzepakowy wymieszać z przyprawą do sałatek. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki.  Do miski włożyć warzywa i polać gotowym sosem sporządzonym z oleju i przyprawy. Na górę wyłożyć jajka, ozdobić majonezem i posypać całość pokrojoną cebulką dymką. Polecam odstawić przed spożyciem na godzinę-dwie, aby składniki się „przegryzły”.

Smacznego!

Polecam przyprawę do sałatek firmy Podravka:
http://podravka.pl/

Sos z oleju oraz przyprawy przygotowałam w shakerze z akcji „Pokochaj olej rzepakowy”:
www.pokochajolejrzepakowy.pl

Polecam olej rzepakowy firmy Olej rzepakowy z Góry Św. Wawrzyńca:

http://www.olejdlazdrowia.eu



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz