Wiosenna sałatka
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- sałata lodowa
- rzodkiewki
- papryka
- pomidory
- jajka
- olej rzepakowy
- majonez
- przyprawa do sałatek
- cebulka dymka
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i pokroić według uznania. Olej rzepakowy wymieszać z przyprawą do sałatek. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Do miski włożyć warzywa i polać gotowym sosem sporządzonym z oleju i przyprawy. Na górę wyłożyć jajka, ozdobić majonezem i posypać całość pokrojoną cebulką dymką. Polecam odstawić przed spożyciem na godzinę-dwie, aby składniki się „przegryzły”.
Smacznego!
Polecam przyprawę do sałatek firmy Podravka:
http://podravka.pl/
Sos z oleju oraz przyprawy przygotowałam w shakerze z akcji „Pokochaj olej rzepakowy”:
www.pokochajolejrzepakowy.pl
Polecam olej rzepakowy firmy Olej rzepakowy z Góry Św. Wawrzyńca:
http://www.olejdlazdrowia.eu