Winogrona w karmelowej posypce

28 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dag.winogron

5 łyżek cukru

5 dag obranych migdałów

15 dag. ciemnych winogron

3 łyżki mięty

laska wanilii Kamis

2 łyżeczki rumu

szklanka kremówki

Przygotowanie:

4 łyżki cukru skarmelizować w 5 łyżkach wody, a następnie dodać obrane migdały, wymieszać i powstałą masę rozsmarować na pergaminie. Odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie winogrona przekroić na połówki i ułożyć je na dnie 4 salaterek. Posypać posiekanymi listkami mięty.Następnie śmietankę ubić z dodatkiem wanilii, po czym dodać 1 łyżkę cukru, wymieszać i doprawić do smaku rumem lub nalewką i przełożyć na winogrona. Zastygniętą masę z migdałami połamać na małe kawałki i posypać nimi bitą śmietanę.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...