Wino truskawkowe

Avatar photo
12 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Wino truskawkowe

Składniki:
2 kg truskawek
1/2 kg cukru
1 l spirytusu
2 limonki

Przygotowanie:
Oczyszczone i przebrane truskawki ostrożnie przełożyć do słoja, zasypać cukrem i odstawić na 1-2 godziny. Spirytus wymieszać z 200 ml wody i zalać nim truskawki. Słój zamknąć i delikatnie potrząsać słojem aby składniki się wymieszały, odstawić na 5-6 tygodni. Codziennie wstrząsać słojem. Po tym czasie zlać wino i dodać do niego przecedzony sok z limonek oraz bardzo cieniutko obrane skórki. Całość wymieszać i ponownie  odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie zalać i przefiltrować, odstawić na ostanie 2-3 miesiące.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.