Wigilijny kisiel żurawinowy ;

25 grudnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Jedna z wielu wigilijnych potraw .U mnie bardzo lubiany .

Czas ; 20 minut

Składniki :

1 szklanka niskosłodzonej konfitury z żurawiny

1,5 szklanki wody

cukier

2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej

Konfiturę i 1 szklankę wody wlać do garnka .Zagotować . Dosłodzić do smaku jeśli trzeba .Mąkę ziemniaczaną wymieszać z ½ szklanki zimnej wody i wlać do garnka . Zagotować mieszając aż zgęstnieje . Nalewać do pucharków .Podawać schłodzony .

Jeśli jest możliwość to można dodać świeżej lub suszonej żurawiny .

file1261735361



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Największe błędy ślubnych stylizacj…
Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
Gophering - zmora randkowiczów
Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
Sama jeżdżę 35 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...